MKB Kredietunie schept ruimte om te ondernemen

Deel deze pagina

5 maart 2015Gedeputeerde Twan Beurskens en Dick Hak, directeur van Rabobank Venlo, ondertekenden samen met Paul Berden, voorzitter ad interim van MKB-Limburg de intentieverklaring voor de MKB Kredietunie Noord-Limburg. De kick off was in de Innovatoren Venlo.

Hierdoor komt voor veel mkb-ondernemers in Noord-Limburg financiële ondersteuning een stuk dichterbij. De MKB Kredietunie wordt in de toekomst over de hele provincie uitgerold. De MKB Kredietunie Noord-Limburg wil eind 2016 ministens 40 bedrijven op weg geholpen hebben. “Coaching speelt daarbij een belangrijke rol,” zegt Bart Lemmen, lid van de werkgroep Kredietunie Noord-Limburg. “Deze coach voegt kennis en ervaring toe aan de kredietvragende ondernemer. Dat levert een hogere zekerheid op rendement op.”

Ondernemers die lid willen worden van de coöperatie kunnen instappen met een minimale inleg van twee ledencertificaten ter waarde van 2.500 euro elk. De leden stellen zelf het rentepercentage en dividend vast. Lemmen: “We willen zo snel mogelijk 75 investeerders werven.”

Klik op onderstaande website link om het volledige artikel te lezen.

Bron: http://www.limburgzaken.nl/nieuws/1200958-mkb-kredietunie-schept-ruimte-om-te-ondernemen