MKB Kredietunie Noord-Limburg een feit – Gas erop!

Deel deze pagina

30 maart 2014Krap 5 maanden na de beslissing om een kredietunie op te richten van, voor en door leden van MKB-Limburg afdeling Noord-Limburg, is het dan eindelijk een feit: de Kredietunie Noord-Limburg is geboren!

Op 31 oktober organiseerde afdeling Noord-Limburg een ontbijtbijeenkomst met als thema ‘de kredietunie’. In eerste instantie om leden op de hoogte te brengen van alternatieve vormen van financiering. Banken verstrekken steeds moeilijker krediet aan het MKB. Met name de kleine kredieten zijn voor banken gewoonweg niet lucratief. Tijdens de bijeenkomst groeide het enthousiasme over deze alternatieve financieringsvorm en aan het eind van de ochtend viel de beslissing om een kredietunie op te gaan richten.

De afgelopen vijf maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de kredietunie op te zetten. Diverse partijen zijn benaderd, er is structuur gegeven aan de invulling en het startkapitaal is vergaard. Vandaag, 27 maart 2014, is de Kredietunie Noord-Limburg officieel opgericht. En afdeling Noord-Limburg blijft gas geven. De oprichting is een feit, het werk kan nu echt beginnen!

De Kredietunie Noord-Limburg is van, voor en door leden van MKB-Limburg afdeling Noord-Limburg. Dit houdt in dat leden van de afdeling zich kunnen aansluiten bij de kredietunie en, als dat nodig is, een beroep op krediet kunnen doen. Er wordt vanuit de kredietunie niet louter geld verstrekt, maar de kredietvrager krijgt ook begeleiding van andere leden van de kredietunie. Samen gaan de leden elkaar zo een stap verder helpen. Het bestuur van de Kredietunie Noord-Limburg wordt gevormd door Jan Janssen (voorzitter MKB-Limburg afdeling Noord-Limburg) en Paul Verhoeven (vicevoorzitter MKB-Limburg afdeling Noord-Limburg). Vanuit CM&P | Venray heeft Bart Lemmen als adviseur in de werkgroep meegewerkt aan de opzet en uitwerking van deze Kredietunie in Noord Limburg. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website www.mkbkredietunie.nl.