< p>

De waarde van uw bedrijf bepalen is nog een hele kunst

Mijn bedrijf is goud waard! – bedrijfswaardering is een kunst

Deel deze pagina
Geschreven door: Jules van Berlo
16 februari 2016

onderneming kopen

Natuurlijk ben je trots op je bedrijf! Je hele ziel en zaligheid zit daarin. Dus zo vreemd kan het toch niet zijn dat jij, als eigenaar van het bedrijf, de waarde van het bedrijf hoog inschat.

Brookz, platform van bedrijfsovername, doet halfjaarlijks onderzoek naar cijfers en trends in overnamemarkt. Deze keer vertelt het onderzoek dat verkopers van bedrijven  “30% meer voor hun bedrijf denken te krijgen dan de reële marktwaarde, een prijs die ‘fair’ is voor zowel koper als verkoper”. Die laatste zin is een citaat uit het persbericht (klik hier om het hele artikel te lezen).

Menig CM&P partner heeft zich bekwaamd in het bepalen van de reële marktwaarde. Als teken van hun vakbekwaamheid hebben zij titels als RAB of RV achter hun naam staan.

Opvallend detail uit het Brookz onderzoek is dat de te hoge verwachting van de prijs van een onderneming in 17% van de gevallen wordt veroorzaakt door de bedrijfsovernameadviseur. Dat is een duidelijk signaal dat het bepalen van de waarde nog een hele klus is. Daarom zullen alle overnamespecialisten bij CM&P ook direct aangeven dat zelfs het begrip “reële marktwaarde” toelichting nodig heeft.

Waarderen is n.l. een kwestie van Argumenteren.

 

En dat willen we graag aan u toelichten.