< p>

Waldy heeft waardevolle feedback gegeven over mijn ondernemingsplan.

Meeuwis Oppeneer: ‘Waldy heeft waardevolle feedback gegeven over mijn ondernemingsplan’

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
31 oktober 2016Meeuwis Oppeneer is op 24 oktober 2016 officieel gestart met een administratiekantoor. Hij werkt onder de naam Cijfermeester Meeuwis Oppeneer. Waldy van de Walle heeft Meeuwis feedback gegeven over het ondernemingsplan.

Interview met Meeuwis Oppeneer

Kun je iets vertellen over je eigen bedrijf?

Mijn kantoor is onderdeel van de landelijke organisatie Cijfermeester met 65 afdelingen in heel Nederland. Ik vind dat ondernemers moeten doen waar zij goed in zijn – ondernemen. Door voor hen de administratie, btw-aangiften, jaarrekening, en aangifte inkomstenbelasting te verzorgen geef ik hen meer vrijheid en tijd om bezig te zijn met hun zaak. Het maakt niet uit of het kleine- of middelgrote ondernemers zijn, ervaren of beginnend, met of zonder personeel, als cijfermeester ben ik iemand die hun taal spreekt en weet waar zij het over hebben.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor heb ik meer dan 20 jaar als controller gewerkt bij verschillende grote bedrijven. Ik heb veel ervaring opgebouwd in administratie, financiële planning en jaarrekeningen.

Welke rol heeft Waldy gespeeld tijdens de opstart van jouw bedrijf?

Waldy heeft waardevolle feedback gegeven over mijn ondernemingsplan. Hij heeft bijvoorbeeld vragen gesteld als:

  • is het plan met financiële cijfers onderbouwd;
  • is het smart, realiseerbaar en haalbaar;
  • wat is de doelgroep;
  • hoe worden klanten gevonden;
  • wat is je marketingplan;
  • enz.

Waldy heeft er kritisch naar gekeken en heeft goede tips en adviezen gegeven. Hierdoor is het een beter ondernemingsplan geworden.

Hoe is de samenwerking met Waldy verlopen?

Waldy is een enthousiast persoon. Hij heeft veel ervaring met het opstellen van ondernemingsplannen. Een ondernemingsplan is belangrijk voor jezelf (hoe ga je je boterham ermee verdienen), maar ook voor mogelijke investeerders die financiering willen verstrekken.

Een bank of een investeerder kijkt anders naar het plan dan jezelf. Waldy laat je zien wat de mogelijkheden zijn en daagt je uit om verbeteringen in je ondernemingsplan aan te brengen.

Wat is opvallend aan de werkwijze van Waldy?

Vaak speelt het karakter van de ondernemer ook een rol. Sommige ondernemers zijn erg goed in het ene, maar minder goed in iets anders. Waldy kan dat op een positieve manier onder de aandacht brengen en je uitdagen om daar stappen in te nemen. Sterkte punten van Waldy vind ik: betrokken, persoonlijk en eerlijk. Daarbij is hij professioneel en ervaren.

Waarom zouden starters ook gebruik moeten maken van deze diensten?

Starters schrijven vaak voor het eerst een ondernemingsplan. Het is niet mogelijk om in één keer een goed plan te schrijven. Het is verstandig om een specialist te betrekken, zodat er aan het plan kan worden geschaafd. Net zo lang tot het plan goed is. Het is mooi om ideeën te hebben, maar het omzetten in concrete plannen is nog niet gemakkelijk.

Waarom moet men jou inschakelen?

Omdat ik beschik over persoonlijke, brede kennis met inzicht in de bedrijfsbusiness voor ondernemers. Mijn specialisatie is eenmanszaken, kleine b.v.’s en zzp-ers. Ik ben een ervaren professional die goed thuis is in de wereld van wetten en regels. Ik ben iemand die ervoor zorgt dat de administratie goed in orde is en de nodige gegevens tijdig worden aangeleverd bij instanties waar men mee te maken heeft. De cijfermeester vormen samen een sterke organisatie. Bundeling van kennis, ervaring en ideeën bieden cliënten vele voordelen.

Contact

  • Meeuwis Oppeneer
  • 06-83717598
  • m.oppeneer@cijfermeester.nl