< p>

Meer rendement door Sociale Innovatie? - Claassen, Moolenbeek en Partners

Meer rendement door Sociale Innovatie?

Deel deze pagina

14 september 2013Denkt u bij innovatie ook aan het ontwikkelen of bedenken van een nieuw product of dienst? Wij merken dat dit bij veel ondernemers op die manier leeft. Maar innovatie is meer dan investeren in technologie. Bij sociale innovatie gaat het juist om vernieuwing binnen uw organisatie en de rol van uw medewerkers daarin. Die vernieuwing zorgt voor meer werkplezier en ontplooiing van talenten, wat bijdraagt aan het succes en rendement van uw organisatie. Want immers uw medewerkers maken het verschil !

Hoe kunt u sociaal innoveren?

Afhankelijk van uw bedrijf zijn er verschillende mogelijkheden voor sociale innovatie. Het doel is om uw werknemers beter te laten werken door het aanwenden van hun passie en talenten. Op die manier dragen zij optimaal bij aan het succes van uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door het centraal stellen van talenten, managen op basis van vertrouwen, delen van kennis, flexibeler organiseren of individueel roosteren. Ook kunt u uw medewerkers laten meedelen in het resultaat van uw bedrijf, bijvoorbeeld door hen aandeelhouder te maken.

Deze sociale innovaties kunnen zorgen voor hogere arbeidsproductiviteit, meer creativiteit, flexibiliteit en minder ziekteverzuim (omdat uw bedrijf fijn is om te werken). Dit levert weer kostenbesparing, innovatie en omzetgroei op. Dus een verbetering van uw bedrijfsresultaten.

Onderscheiden met sociale innovatie

In de media lees je steeds vaker over ‘Het Nieuwe Werken’, ‘Slimmer werken 2.0’ etc. Dit zijn vormen van sociale innovatie. Het is in de huidige tijd juist interessant om te bekijken wat sociale innovatie voor uw bedrijf kan betekenen. Producten en diensten zijn immers eenvoudig te kopiëren, maar het kopiëren van enthousiaste medewerkers die met passie voor u werken is veel lastiger! Dat is pas onderscheidend vermogen. Hierbij is onze ervaring:

“Winnaars hebben een plan, verliezers excuses”

Bart Lemmen & Ronald Paardekooper | CM&P Venray