< p>

Nieuwste zelfstandige partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners - Claassen, Moolenbeek en Partners

Nieuwste zelfstandige partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners

Deel deze pagina
Geschreven door: Marc Backus
8 februari 2018

Marc Backus BCom

Interview met Marc Backus die per 1 februari als zelfstandig ondernemer gestart is bij Claassen, Moolenbeek & Partners.

Waarom start je als zelfstandig ondernemer?

Marc Backus - CM&P

“Ik ben pas tevreden als mijn klant tevreden is”

“Dat is eigenlijk altijd al een droom van me geweest, het zit zeg maar in mijn genen.” Hij glimlacht. “Ik wist alleen niet goed in welke richting ik zou willen ondernemen. Daarnaast zat ik goed op mijn plek in loondienst bij de Rabobank. De noodzaak was er dus niet maar het bleef kriebelen.”

Waarom start je nu dan wel?

“Dat is een samenloop van omstandigheden geweest. Ik kwam letterlijk en figuurlijk niet verder binnen mijn baan en ik had voor mezelf de conclusie getrokken dat ik dichter bij de ondernemers wilde zitten om hen te helpen. Via een vriend kwam ik in contact met Claassen, Moolenbeek & Partners. Daar was meteen een enorme klik.” Zijn ogen beginnen te twinkelen. “Door hier te starten als partner kan ik direct profiteren van de kennis en ervaring die zij al hebben opgedaan. Ik werk zelfstandig maar sta er niet alleen voor: ik heb ruim 80 ervaren collega’s om op terug te vallen”, vertelt hij.

Dichtbij de ondernemer

Nog even terug naar het dichterbij de ondernemer zitten en hen helpen; wat bedoel je daar precies mee? “Als accountmanager hielp, begeleide en adviseerde ik ondernemers in het MKB. Hiervoor was steeds minder tijd beschikbaar. Ik heb me altijd het liefst bezig gehouden met het helpen van ondernemers. De diversiteit, het enthousiasme, de creativiteit en ook de problemen van ondernemers, spreken me enorm aan. Door goed te luisteren en me goed in te leven kan ik met elke ondernemer verbinding maken en ze een helder antwoord op hun vragen geven. De ondernemer zelf wil niets liever dan zich bezig houden met zijn/haar passie. Maar hij/zij moet vaak veel tijd en energie stoppen in brandjes blussen of allerlei zaken verzamelen om een financiering aan te vragen. Dit zijn activiteiten waar ze geen zin in hebben en vaak ook niet goed in zijn. Ik kan de ondernemer ontzorgen op dat gebied. Hier haal ik heel veel voldoening uit.”

“Ik zeg waar het op staat, kom mijn afspraken na en ga voor een lange termijn relatie. “

Hoe ontzorg jij de ondernemer?

“Door hem/haar op een persoonlijke manier te begeleiden en te helpen bij bijvoorbeeld het aanvragen van een financiering. Ik toets de haalbaarheid en maak samen met de ondernemer een rapport waarmee de slagingskans van de aanvraag enorm toeneemt. Ik adviseer ook over mogelijke alternatieven, extra investeringen of over eventuele mogelijkheden die er in het bedrijf aanwezig zijn. De ondernemer heeft daardoor meteen goed zicht op de onderneming en zijn/haar doelen. Dit laatste kan ook met bijvoorbeeld van een ondernemingsplan of startersplan. Samen nemen we alles wat er in het bedrijf plaatsvindt goed onder de loep en passen we waar nodig de zaken aan. Zo kan de ondernemer zich weer focussen op zijn/haar plannen en zich weer doelgericht bezighouden met zijn/haar passie.”

Is dat ook de reden dat je voor Claassen, Moolenbeek & Partners hebt gekozen?

“Klopt. Hier kan ik me volledig op de klant richten en hem/ haar in het gehele proces begeleiden. Ik hoef niets over te dragen aan andere afdelingen en ik heb volledige vrijheid om te bepalen wat het beste is voor de klant. In loondienst heb je vaak ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. Nu kan ik een totaal advies geven op maat voor die ene ondernemer.”

Houdt het daarna op bij die ondernemer?

“Nee, zeker niet! De ondernemer blijf ik daarna zeker nog bijstaan met mijn advies, luisterend oor en als sparringpartner. Ik ga voor een lange termijn relatie. Nazorg is dus een heel belangrijk onderdeel van het begeleidingsproces”

Waarom moeten ondernemers voor jou kiezen?

Ik zie dat je gemotiveerd bent maar waarom moeten klanten nu precies voor jou kiezen? “Omdat ik snel op één lijn zit met ondernemers, ik spreek hun taal en kan banktermen etc makkelijk vertalen naar begrijpelijke taal. Ik heb veel ervaring opgedaan op het gebied van financieren, risicobeheersing en betalingsverkeer. De ondernemer krijgt van mij een eerlijk, onafhankelijk advies: ik zeg waar het op staat. Mijn drijfveer is om er voor te zorgen dat de ondernemer volledig bezig kan zijn om zijn/haar passie een succes te maken.” Hij lacht, omdat hij het wel een verkooppraatje vindt lijken. “Schrijf maar op dat ze een keer op de koffie kunnen komen. Dan kijken we samen naar het probleem en kunnen ze zelf ervaren waarom ik ze het beste kan helpen.”

Meer weten over Marc Backus? Kijk eens op www.cmenp.nl/eindhoven/