< p>

Management Ondersteuning aan een datailhandel - Claassen, Moolenbeek en Partners

Management Ondersteuning aan een datailhandel

Deel deze pagina

31 januari 2013Help, ik groei!

Wat te doen als het bedrijf in de afgelopen jaren zo hard is gegroeid dat een gedeelte van de organisatie niet voldoende is ontwikkeld? Deze ondernemer heeft een goedlopend bedrijf in de detailhandel met inmiddels twee vestigingen. Hij en zijn echtgenote zijn vakmensen en vanuit die expertise groeit het bedrijf hard. Er is echter ook personeel nodig en buiten de standaard arbeidsovereenkomsten is er (nog) niet veel geregeld. De ondernemer voelt steeds meer de noodzaak om dit gedeelte van de organisatie goed aan te pakken. Hij is er onrustig van.

In contact gekomen via de accountant en geholpen door Claassen,Moolenbeek&Partners is het complete personeelsbeleid vormgegeven. Van functieomschrijvingen en functie-eisen die specifiek voor het bedrijf gelden om te gebruiken bij werving & selectie, tot stappenplannen voor het houden van functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Een compleet Personeelshandboek is in samenwerking geschreven. In het laatste is uitgebreid opgenomen wat ‘het DNA’ is van deze onderneming, zodat medewerkers kennis kunnen nemen van de wijze van werken, sfeer die de onderneming wil uitstralen, hoe de benadering van klanten dient te zijn en andere zaken die van belang zijn om het succes te continueren.

En de ondernemer? Die heeft de rust gevonden om zich te concentreren op zijn belangrijkste taak: zijn expertise aanwenden voor tevreden klanten!