< p>

Lummelen helpt! Nieuwe ideeën ontstaan door afstand te nemen | CM&P Venray

Lummelen helpt! Nieuwe ideeën ontstaan door afstand te nemen

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
20 juli 2017Als ondernemer heeft u het druk, er is altijd wel iets dat uw aandacht vraagt. Waarschijnlijk besteedt u dagelijks de meeste tijd aan lopende zaken en dingen die, onverwacht, op u afkomen. U wilt zich graag bezighouden met de toekomst van uw bedrijf, vernieuwen en innoveren. Maar u lijkt er niet de tijd voor te hebben, en nieuwe ideeën komen niet vanzelf aangewaaid.

Veel ideeën en innovaties ontstaan juist door afstand te nemen van dagelijkse beslommeringen. Door even geheel uit de waan van de dag te stappen. Maak daarom regelmatig tijd in uw agenda vrij om na te denken over de toekomst en ideeën te bedenken die zorgen voor meer succes. Sluit u af van telefoon, e-mail en, ja, ook van uw personeel. Vaak helpt het ook om even letterlijk uit de werkomgeving te stappen, te gaan fietsen of wandelen. Dus gewoon even ‘lummelen’.

Managen is ook motiveren

Managen is het continu in gang zetten van (innovatieve) veranderingsprocessen en het adequaat beheersen daarvan. Managen betekent ook: tijd nemen, afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken, evalueren van de in gang gezette processen, bijsturen van die processen/doelen en vooral motiveren.

Het evaluatieproces helpt om (opnieuw) te motiveren. Daartoe dienen haalbare doelen (bij voorkeur op papier) vastgelegd te zijn, zowel voor het management als voor de medewerkers. Bij het ontbreken van doelen zal demotivatie (onverschilligheid) op gaan treden. Nieuwe doelstellingen en/of vernieuwingen zijn dus steeds noodzakelijk, zodra de eerder gestelde doelen bereikt zijn.

Nieuwe ideeën borgen de toekomst van uw bedrijf

Het budgetteren van geld is belangrijk en daar wordt meestal een begroting voor opgesteld. Maar ook het budgetteren – lees plannen – van uw tijd is wezenlijk. Als een ‘big win’ lastig realiseerbaar is, dan hebben uw concurrenten daar ook last van. Zoek toch naar andere mogelijkheden om winst te maken, ook als dat een langere adem vergt.

Door op gezette tijden afstand te nemen van uw dagelijkse werkzaamheden, maakt u tijd en hoofd vrij om naar uw eigen bedrijf te kijken. Het geeft de mogelijkheid om nieuwe ideeën toe te laten, die kunnen leiden tot innovaties. En die vernieuwingen zijn noodzakelijk om de toekomst van uw onderneming te borgen.

Tip:
Lees ook nog even ons artikel met tips voor als u als ondernemer hoe u
ontspannen van uw vakantie kunt genieten
!

Mocht u willen weten hoe u innovatie in uw bedrijf in gang kunt zetten door te lummelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak via 0478-769006 of bart.lemmen@cmenp.nl. Wij helpen u graag om met meer succes en plezier te ondernemen.