< p>

Lening nodig in 2017? Naar de bank of crowdfunding - Claassen, Moolenbeek en Partners

Lening nodig in 2017? Naar de bank of crowdfunding

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
8 januari 2017In dit artikel geef ik u als lezer graag een terug- en vooruitblik op een belangrijke ontwikkeling in financieringsland, namelijk de opkomst van Crowdfunding.

Uit het financieringsmonitor onderzoek van Panteia blijkt, dat bijna de helft van de MKB-ondernemers met groeiplannen niet meer naar de bank gaat als ze op zoek zijn naar financiering. Ze kiezen liever voor alternatieve vormen van financiering zoals crowdfunding. Crowdfunding is in 2016 als alternatieve bron van financiering voor het MKB hard gegroeid. Volgens Douw & Koren is in 2016 meer dan € 160 miljoen bij de crowd opgehaald. De toenemende populariteit van crowdfunding geldt veelal bij microfinancieringen. Snelheid speelt hierbij een belangrijke rol: ruim de helft van goed voorbereidde leningen zijn al binnen 24 uur volgeschreven. Daarnaast creëert een crowdfunding aanvraag marketing exposure.

Lage spaarrente stimuleert crowdfunding

Steeds meer particulieren zoeken door de huidige lage spaarrente naar manieren om hun spaargeld te laten renderen. Hierbij zien ze crowdfunding als interessante beleggingsoptie. Door de toegenomen populariteit van crowdfunding, is de regelgeving onlangs aangepast om particulieren beter te beschermen tegen de risico’s. Voor ondernemers is de toegenomen populariteit van crowdfunding goed nieuws: door het grote aanbod van geld kunnen zij hun leningen verkrijgen tegen lagere rentes. Voor de crowd biedt dit kansen om beleggingen beter te spreiden.

Crowdfunding geschikt voor werkkapitaal

Ook zien ondernemers crowdfunding als een mogelijkheid om bestaande klanten, leveranciers en medewerkers te betrekken bij hun onderneming. Bovendien is het doel van crowdfunding divers: deze alternatieve bron van financiering wordt ingezet voor het aantrekken van werkkapitaal, productontwikkeling of uitbreiding van het werknemersbestand. Dit blijkt uit onderzoek van financieringsplatform Voordegroei. Belangrijk is en blijft een goede voorbereiding van de plannen om succes op financiering te vergroten. Hierbij blijft het juiste motief om te investeren belangrijk.

Tip: Kijk goed naar uw investeringsmotief en pas daar uw financieringstype op aan !

Spelen investeringen momenteel ook bij uw bedrijf of wil je een bedrijf opstarten en heb je kapitaal nodig? We hebben ruime ervaring met crowdfunding aanvragen. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende afspraak te maken over uw financieringsplannen: bart.lemmen@cmenp.nl