Kwetsbaarheid !

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart Lemmen
12 oktober 2012

Precies een jaar geleden was ik, als zelfstandig ondernemer, betrokken bij een aanrijding. Op dat moment merkte ik nog niets, maar snel daarna begonnen de klachten. De periode daarna was voor mij mede aanleiding om dit artikel te schrijven. Dit voorval confronteerde mij namelijk nadrukkelijk met mijn eigen kwetsbaarheid.  Belangrijk, zeker voor iedere ondernemer, om daar bij stil te staan. Een ongeluk zit  immers in een klein hoekje.

Herkent  u  deze situatie en wilt u de continuïteit van uw onderneming ook regelen, dan is het nu de beste tijd om hier iets mee  te doen.  Natuurlijk moeten we bij dergelijke gebeurtenissen niet te lang stilstaan, maar wat heeft u geregeld als u uitvalt?

CM&P Bedrijfscodicil

Binnen veel bedrijven is de eigenaar de drijvende kracht achter de onderneming. Indien hij/zij wegvalt is de spirit  eruit en is het nog maar de vraag hoe de onderneming verder gaat. De continuïteit komt in gevaar. Daarom is het zinvol om tijdig een aantal zaken intern c.q. extern te regelen. Afhankelijk van de grootte van de onderneming kan mogelijk hiervoor een management laag worden opgezet. Juist voor  kleinere bedrijven is het van belang om een plan B te hebben, indien u als ondernemer uit- of wegvalt. 

Ons  CM&P bedrijfscodicil helpt u  dit soort zaken actief te regelen. Door  het opstellen van een bedrijfscodicil komen de kwetsbaarheden  op tafel. U  kunt dan meteen  acties ondernemen om de gesignaleerde risico’s te beperken. Hiermee verzekert u de continuïteit van uw  onderneming, ook voor uw medewerkers en het geeft u privé rust.  

Tip: Bedenk hoe uw onderneming verder kan zonder uw aanwezigheid. Leg vast hoe u wenst dat de werkwijze zal zijn en wie in die situatie uw zaken kan/mag behartigen. 

Herkent u  deze kwetsbaarheid en wilt u hiervoor ook iets regelen in uw  situatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak: bart.lemmen@cmenp.nl