Claassen, Moolenbeek & Partners – Bedrijfskundig – en banquair advies

CM&P - Bedrijfskundig en bancair advies > Goede begeleiding als cruciale factor bij bedrijfsovername

Goede begeleiding als cruciale factor bij bedrijfsovername

Ondernemers die willen groeien, kunnen dit vanuit strategisch oogpunt ook realiseren door een ander bedrijf over te nemen. Of wellicht wilt u starten met ondernemen door een bedrijfsovername of wilt u zich “inkopen”?

Aankoop van bedrijven

Groei kunt u ook realiseren door een bedrijfsovername. Versneld starten kan door middel van een management buy-in (wanneer u zich inkoopt in een ‘vreemd’ bedrijf), of een management buy-out (wanneer u zich inkoopt bij het bedrijf waar u al werkt, aandeelhouder of familie van de eigenaar bent). De specialisten van CM&P hebben ruime ervaring met het begeleiden van de aankoop van bedrijven en adviseren u graag. Dankzij ons uitgebreide netwerk, kunnen we kijken wat het beste bij uw wensen aansluit en u voorzien van een advies op maat.

Verkoop van bedrijven

Ooit komt het moment dat u uw bedrijf gaat verkopen. U kunt uw bedrijf in zijn geheel of deels verkopen. Een opvolger kan bijvoorbeeld geleidelijk het bedrijf overnemen. Daarbij gaat u natuurlijk niet over één nacht ijs. Uw bedrijf verkopen doet u waarschijnlijk maar één keer in uw leven. Belangen binnen de familie spelen hierbij vaak een grote rol, waarbij u te maken krijgt met emotionele en rationele beslissingen. Neem ruim de tijd voor dit proces. Het is eerder een proces van jaren dan van maanden.

Wij helpen u ervoor te zorgen dat de uitgangspunten helder zijn. Dit vereenvoudigt het proces. Bij het begeleiden van de verkoop van bedrijven komt veel kijken. Juridisch, bedrijfseconomisch, de waardering, de juiste prijs, maar ook timing en tactiek. Laat u daarom begeleiden door de ervaren specialisten van CM&P. Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of bekijk onze casussen.

Bekijk hier een selectie uit ons overzicht van Vraag en Aanbod bedrijven.

Toon casussen (12)