< p>

Internationale financiering van uw bedrijf in het buitenland - Lees hier meer

Internationale financiering van uw bedrijf in het buitenland

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Hulstein
20 november 2017De wereld wordt steeds kleiner: steeds meer MKB bedrijven vinden de weg naar het buitenland. Ook worden MKB bedrijven zelf makkelijker gevonden via het internet. Samenwerkingen komen eenvoudiger tot stand. Deze trend zal door de volgende belangrijke stap in automatisering, bots en artificial intelligence alleen maar versterkt worden. Zie hiervoor ook het zojuist verschenen en zeer interessant boek van Steven van Belleghem: “Customers the day after tomorrow”

Internationaal ondernemen is een mooie opportunity

Natuurlijk komen ook nieuwe vragen om de hoek kijken bij de internationalisering van je business: Om een paar voorbeelden te noemen: hoe kom je aan een betrouwbare zakenpartner? Hoe controleer je de kwaliteit van de inkopen? Wie presteert het eerst: zet de leverancier de goederen al op de truck of het schip of moet je vooruitbetalen? Welke zekerheid wil je dan? (bankgarantie, advance payment bond, letter of credit)
Hoe verzorg je de douaneformaliteiten en welke leveringsconditie spreek je af?
Deze vragen gelden natuurlijk ook voor je verkopen. Ga je agenten of dealers zoeken om de sales te realiseren of richt je een eigen vennootschap op?
CM&P geeft support bij het doorlopen en beantwoorden van deze vragen. Wij werken bijvoorbeeld samen met de RVO en buitenlandse ambassades en internationale zakelijke netwerk verenigingen.

INTERNATIONALE FINANCIERING VAN UW BEDRIJF IN HET BUITENLAND

Voor financieringen van uw bedrijf in het buitenland zijn er ook extra aandachtspunten van toepassing: een buitenlandse debiteur is doorgaans moeilijker te financieren door bijvoorbeeld de fysieke afstand, taal en vaak is een ander rechtssysteem van toepassing: wanneer je buitenlandse dochtermaatschappij zelf factureert of in geval voorraad in het buitenland staat opgeslagen, gelden de regels van dat land.

Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor.
Zo heeft CM&P Amersfoort Gebana Groep behulpzaam kunnen zijn bij het verkrijgen van een werkkapitaal financiering bij ING voor de internationale groei.


Gebana is actief als internationaal fair trade bedrijf in food. Het bedrijf is opgericht in Zurich (Zwitserland) in 1998. De Groep ondersteunt telers in fair trade producten, zoals gedroogde mango, soja en cacao, rechtstreeks in Afrikaanse landen van oorsprong en Brazilië. Distributie en verkoop worden in heel Europa verzorgd aan de voedingsindustrie door het Nederlandse kantoor te Amersfoort. Ook de voorraad loopt via Nederland. Directe verkoop aan Europese consumenten wordt aangeboden via www.gebanashop.com.

 

ING partner in financiering bij internationaal ondernemen

logo ING
Adrian Wiedmer, CEO van Gebana Group: “We zijn erg blij dat we nu de middelen hebben om ons strategisch plan uit te voeren en ons te richten op groei. De markt voor fair trade handel is sterk aan het ontwikkelen en consolideren. We zijn nu in de lead om onze doelen te bereiken en de duurzame economie vooruit te helpen. Veel dank aan onze zakenpartners voor de aangename, snelle en succesvolle samenwerking. ‘Claassen, Moolenbeek & Partners produceerde de aanvraag en heeft het proces gemanaged.

Wim Hulstein

Over de auteur

Mr. Wim Hulstein

“Het was een voorrecht om te werken voor Gebana. Het organiseren van deze faciliteit is zeer bevredigend, aangezien de groep nu voldoende middelen heeft om de volgende stap in zijn ontwikkeling te nemen. De wereldwijde structuur van Gebana heeft vele uitdagingen tot gevolg om een financiering arrangeren. Het is geweldig om te ervaren dat ING deze faciliteit heeft kunnen leveren ”

Heeft u vragen aan Wim? Bel 06 – 20 30 29 94 of mail hem!