< p>

In Gesprek met..... - Claassen, Moolenbeek en Partners

In Gesprek met…..

Deel deze pagina
Geschreven door: Kees van den Breemer
16 oktober 2019Onderstaand interview met CM&P partner Kees van den Breemer verscheen onlangs op de website van Spotcap

Iedere editie van “In Gesprek Met…” spreekt één van onze Accountmanagers met een partner over de ins en outs van zakelijke financiering voor ondernemers. Deze week: Ferhat in gesprek met Kees van den Breemer van Claassen, Moolenbeek & Partners.

Even voorstellen! Wie ben jij en wat is je huidige rol?

Ik ben Kees van den Breemer en vanaf 1 september ben ik partner geworden bij Claassen, Moolenbeek en Partners in de regio Utrecht. CM&P is een sinds 1983 landelijk opererend (30 vestigingen, 70 partners) organisatieadviesbureau dat zich richt op Bedrijfskundig en Financieel advies. Onze missie is Ondernemers succesvol(ler) te maken!
Vanuit mijn rol als partner ondersteun en begeleid ik bedrijven uit het MKB bij hun ondernemingsvraagstukken en draag bij aan de oplossing.

Ik heb van oorsprong een technische achtergrond (werktuigbouwkunde) maar ben uiteindelijk in de groot- en detailhandel terecht gekomen. Uiteraard heb ik hiervoor de nodige opleidingen moeten volgen o.a. de opleiding voor bedrijfskader aan de hogeschool van Utrecht en Advanced Retail Management bij TIAS-business school, Tilburg University.

CM&P stelt hoge eisen aan de kennis en kunde van zijn consultants en onderhoudt deze kennis ook regelmatig. Met de combinatie van ervaring & kennis van de consultant richten wij ons op het MKB.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb voordat ik me bij Claassen, Moolenbeek & Partners heb aangesloten, verschillende functies gehad in zowel retail als Wholesale. Ik ben onder andere vestigingsdirecteur geweest bij een groothandel, maar ook bedrijfsadviseur voor supermarktondernemers.
Ik ben mijn carrière gestart in de logistiek maar heb na 10 jaar de overstap gemaakt naar de detailhandel. Met name de samenwerking en ondersteuning van zelfstandig ondernemers (lees MKB-ondernemers) maakt het vak veelzijdig en dat houdt mij scherp. Geen dag hetzelfde en altijd uitdaging!

Waar ga je je in deze rol voornamelijk op richten?

In mijn huidige rol kan ik mijn bedrijfskundige kennis combineren met financiële adviezen. Vanuit mijn ervaring heb ik geleerd dat het op de juiste wijze financieren ven een MKB onderneming maatwerk is en het verschil kan maken. Hiermee creëert de ondernemer zijn eigen ruimte om te groeien zonder tegen beperkingen aan te lopen.
Het is belangrijk om de plannen die een onderneming heeft op juiste wijze in kaart te brengen en de kansen en risico’s in beeld te brengen. Als kansen en risico’s bekend zijn kunnen er doelen worden gesteld en kan de strategie worden bepaald.
Hiermee wordt ook de (toekomstige) financieringsbehoefte vastgesteld en kan er effectief worden geschakeld. Kortom, duidelijkheid voor iedereen!

Wat spreekt je aan in de regio Utrecht?

Als ik het heb over de regio Utrecht heb ik het over “Utrecht-groot”. Dus ook omliggende plaatsen behoren tot mijn werkgebied. Deze centraal in Nederland gelegen mooie regio kenmerkt zich door een bovengemiddelde groei van de economie en dus ook groei van bedrijven. Zowel in aantal als in omvang.
Het is een zeer dynamische regio die zich landelijk gezien steeds sterker profileert. Kortom veel kansen voor het MKB.

Wat zijn je doelen voor de komende maanden?

Omdat ik nog maar kort gestart ben ligt mijn focus komende periode op het vergoten van de naamsbekendheid van CM&P en het uitbouwen van onze praktijk in Utrecht samen mijn mijn collega Marina de Kanter. Vanuit ons kantoor aan de Ramstraat 31 in Utrecht zullen wij de Utrechtse markt gaan benaderen. Wij richten ons hierbij op bedrijfskundige adviezen, financieringsvraagstukken, bedrijfsovernames en management ondersteuning.

Hoe kunnen ondernemers met financieringsvraagstukken jou bereiken?

Kees van den Breemer
Claassen, Moolenbeek & Partners
https://www.cmenp.nl
kees.vandenbreemer@cmenp.nl
Mobiel: 06-28241134