< p>

Help, m’n vennoot stopt ermee! - Claassen, Moolenbeek en Partners

Help, m’n vennoot stopt ermee!

Deel deze pagina
Geschreven door: John Storm
27 maart 2019Je hebt een goed idee, een vriend van je vindt dat ook fantastisch. Jullie vullen elkaar goed aan en voor je het weet ben je zakenpartners! Een spannende, maar bovenal fantastische tijd breekt aan! De eerste website online, je producten ontwikkelen en dan…  de eerste omzet! Er wordt zelfs winst gemaakt! Allemaal successen die samen leiden tot een echt, serieus te nemen bedrijf!

Tijd om door te groeien dus! Het bedrijf ontwikkelt zich en de ondernemersuitdagingen nemen toe. Ineens komt er personeel bij en worden er allerlei eisen gesteld aan jullie competenties als ondernemer, maar ook als werkgever. Kan je dat wel? Managen? Is die rol wel voor jou en jouw collega weggelegd. En dan, als je denkt dat alles op rolletjes loopt, komt je vennoot naar je toe: IK STOP.

Wat nu? Helaas gaat het vertrek van een mede-eigenaar vaak met de nodige emotie gepaard. Maar de uitkomst staat vast. Er vertrekt iemand en een ander moet dealen met de nieuwe situatie. Bij dit proces komen allerlei zaken aan bod. Hoe regel je het vertrek? Wat zijn de aandelen waard? Hoe bepaal je de waarde überhaupt? Kan je het wel betalen? Wat zijn de fiscale consequenties, hoe zit het juridisch? En bovendien, er is altijd een soort haast bij.

Goed beschouwd is het eigenlijk een soort onvrijwillige bedrijfsovername. Iets waar je niet op had gerekend en ook helemaal geen tijd voor hebt. Hierbij helpt het om onafhankelijk advies in te winnen. Je bent tenslotte al druk met de zaak, zeker nu je er alleen voor komt te staan.

Juist op het vlak van bedrijfsovername, bedrijfswaarderingen, maar ook op het gebied van financiering en (tijdelijke) invulling van het management kunnen wij van Claassen, Moolenbeek & Partners een belangrijke rol spelen. Door onze brede ervaring en onafhankelijke positie, kunnen wij dit proces in goede banen leiden en zorgen dat jij je kunt focussen op jouw onderneming!

Samen zorgen we ervoor dat jouw onderneming een succesvolle toekomst tegemoet kan gaan!

Over de auteur

John Storm is ervaren in herstructureringen, managementbegeleiding en financieringen. Heb je interesse in wat hij voor jou kan betekenen en wil je een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met John: https://www.cmenp.nl/partner/john-storm/