< p>

Financieringsplan uitbreiding en promotie slaapsysteem

Financieringsplan uitbreiding en promotie geavanceerd slaapsysteem

Deel deze pagina

30 maart 2016Interview met Paul van Cadsand, Van Cadsand Beds 

Ondernemer Paul van Cadsand werkt al meer dan 20 jaar in de meubelbranche. Van Cadsand Beds levert matrassen via diverse retailkanalen. Sinds 1 februari 2016 is Paul van Cadsand gestart met het innovatieve product De Sleepradar. Alles in de maatschappij wordt slimmer, behalve het bed. Toch zeker richting de veranderende zorg is de Sleepradar een aanwinst.

Slimmer slapen

‘Minder fysieke klachten én een stuk fitter. Dat is het doel van de Sleepradar. Ik ga ervoor zorgen dat de tijd die je slaapt, en dat is maar liefst 30%, in kaart wordt gebracht. De Sleepradar in de matras meet door sensoren gedurende de nacht het slaapritme, hartslag en bewegingen. Ik maak er daarna een tips & tricks analyse van. Daarnaast is de ontwikkeling gestart om de sensoren geschikt te maken voor andere meubelen zoals bankstellen en bureaustoelen. Zo kunnen mensen met hart- of longproblemen in hun stoel gemonitord worden óf kan de flexibele werkplek eenvoudig aangepast worden.

Financiering

Waldy van de Walle van CM&P heeft voor mij in een vroeg stadium de pre-seed financiering in kaart gebracht. Deze financiering had te maken met de uitbreiding en promotie omtrent het geavanceerde slaapsysteem. Het gedegen financieringsplan was tevens de basis voor de crowdfunding. Omdat het in het beginstadium zo goed geschreven was, kwam ik daar fluitend doorheen. Binnen tien minuten had ik het bedrag van € 50.000 bij elkaar. Ik heb bewust gekozen voor crowdfunding vanwege het innovatieve karakter van het product. Met de fundingcampagne is al behoorlijk wat marketing gemoeid, dat bijdraagt aan het goed in de markt zetten van het product.

Meerwaarde CM&P

CM&P denkt alles goed door. Ze wijzen je erop dat je goed en beslagen te werk gaat en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij Waldy hoef ik maar een half woord te zeggen. Hij is erg doortastend en brengt alles snel in kaart. De communicatie verliep prima. Dit scheelt echt veel tijd en vooral geld. In zo’n vroeg stadium is het verstandig om expertise in te huren. Anders word je later door de commissie van de crowdfunding steeds weggestuurd. En dat kost onnodig veel tijd en negatieve energie.

Samenwerking Het Ros Beiaard

Het totale project is uitgevoerd in samenwerking met Annelie Hamelink van Het Ros Beiaard Accountancy. Met z’n drieën zijn we een goed team. Korte lijnen en ieder deed zijn ding. Door deze goede samenwerking is een gedegen financieel plan ontstaan. Dit maakte indruk op InnoGo.‘

—-

InnoGo is een initiatief van Economisch Impuls Zeeland en heeft als doel innovatie in Zeeland in onder andere de techniek te stimuleren. Meer informatie op: www.innogo.org

De gevraagde financiering via crowdfunding is € 50.000. Dat is een onderdeel van een totale investering van € 125.000. Dit bedrag wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de financiering van het werkkapitaal, positionering en marketing. De overige bestanddelen van de totale investering worden gefinancierd met behulp van durfkapitaal van INNOGO, de Provincie Zeeland en eigen vermogen. Meer informatie via Collin Crowdfund.