< p>

Financieringsaanvraag betekent meer huiswerk voor ondernemer - Claassen, Moolenbeek en Partners

Financieringsaanvraag betekent meer huiswerk voor ondernemer

Deel deze pagina

27 oktober 2016Uit de halfjaarlijkse financieringsmonitor van onderzoeksbureau Panteia blijkt dat 23% van alle bedrijven verwacht dat zij het komende jaar financiering nodig hebben. Dit is in lijn met eerdere edities van de financieringsmonitor en de ervaring die wij hebben. Door de digitalisering bij financiers zien wij steeds meer dat hierdoor het huiswerk voor de ondernemer groeit. Het direct aanleveren van een gedegen financieringsaanvraag loont en vergroot de kans op financiering.

Bedrijven verwachten in de toekomst vooral financiering nodig te hebben voor investeringen in huisvesting en bedrijfsmiddelen, groei en overnames en voor werkkapitaal. Het MKB geeft voor het komende jaar een financieringsvraag aan van €15,5 miljard. Men verwacht dat daar uiteindelijk 80%, ofwel €12,5 miljard, van wordt toegekend. Een goede voorbereiding is dus 90% van het succes!

Succes Tip:

Kom beslagen ten ijs en bereid een financieringsaanvraag goed voor. Dit verhoogt de kans bij de financier. Maar belangrijker, het geeft u als ondernemer meer zekerheid voor het succesvol kunnen ondernemen in de toekomst.