< p>

Financiering van Franchise, hoe is het voor uw winkel of andere onderneming geregeld? Kijk hier.

Financiering van franchise

Deel deze pagina

26 september 2016

afbeelding copyright CM&P

Financiering in franchise voor een winkel of winkelketen, alleen iets voor interne afdelingen??

Overal lezen we dat een gemiddelde winkel of winkelketen het moeilijk heeft. Velen hebben hun deuren al gesloten, wie zullen er nog volgen? Omzetten lopen terug, marges staan onder druk. Om dan nog winstgevend te zijn moet er op de kosten gelet worden. Vaak denkt men dan als eerste aan de directe bedrijfskosten, maar hoeveel geld is er wellicht te besparen op de Franchise financiering van uw winkel?? Heeft u zich die vraag wel eens gesteld?? Wij wel!!

Binnen grote winkelketens zijn er hele afdelingen die zich bezighouden met reclame, marketing, het creëren van belevingswerelden, product-display…waarbij er op grote schaal gebruik wordt gebruik van externe expertise, adviseurs die juist heel goed en ervaren zijn op dat specifieke punt. Alles met als doel te komen tot onderscheidend vermogen, meer omzet, hogere winsten.

Maar als je dan in gesprek komt met zulke organisaties en je stelt een paar vragen over het financieringsarrangement voor de aangesloten franchise winkel, krijg je veelal het antwoord…dat doen we intern, daar hebben we iemand voor, die heeft vroeger bij de bank gewerkt.

Heel normaal: een jaarlijkse update bij franchise financiering

Een bank dient echter bij de franchise financiering van uw winkel gewoon beschouwd te worden als één van de vele leveranciers. En waarom worden alle andere leveranciers minimaal jaarlijks geëvalueerd? En worden er nieuwe afspraken gemaakt over prijzen, kortingen, bonussen, kwaliteitseisen, leveringsvoorwaarden en kick-back fee??

Leden of bestuurders van een franchisevereniging zouden zich wellicht de volgende kritische vragen kunnen voorstellen:
• Waarom worden wij als franchisenemers niet betrokken bij onze financiering voor onze winkel? Waarom wordt dat gedaan door iemand op kantoor?
• Waarom zitten we niet jaarlijks met de bank om te praten over onze collectieve financiering voor onze winkel?
• En waarom wordt er nu geen gebruik gemaakt van externe deskundigen, die ook weten hoe het bij andere organisaties is geregeld? En bij andere banken? Of bij andere financieringspartijen?

De experts van Claassen, Moolenbeek & Partners beschikken over een meerjarige ervaring met financieringen, financieringsarrangementen en alternatieve financiering voor franchise en dus ook voor uw winkel. En dat binnen vele sectoren in het mkb maar ook bij grote bedrijven, zowel vanuit een verleden bij de bank als ook vanuit bijvoorbeeld grote landelijke franchiseketens.

Wilt u als franchisenemer, franchisebestuur of franchisegever een open en eerlijk advies over het lopende franchise financiering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Heeft u ons artikel over de overname van een winkel al eens gelezen?