< p>

Financiering mogelijk? Vraag financieringsspecialist.

Financiering (on)mogelijk? Vraag onafhankelijke specialist.

Deel deze pagina

15 september 2016

beleggen en vastgoedfinanciering

Hoewel de rente historisch laag is, neemt de kredietverlening aan het MKB nauwelijks toe. De lage rente biedt genoeg kansen. En terwijl de economie naar verwachting zo’n 2% groeit. Momenteel staat er 12 miljard euro minder krediet bij de Nederlandse banken uit richting het MKB dan 3 jaar geleden.

Kansen?

Eén van de belangrijkste redenen voor de stagnatie in de kredietverlening zijn de strengere eisen waar de traditionele kredietverstrekkers mee te maken hebben. Daarbij is de risicobeoordeling behoorlijk aangescherpt. Elke ondernemer heeft hiermee te maken. Soms al bij het maken van een afspraak. Investeringen in commercieel vastgoed of horeca leiden vaak niet eens tot een afspraak. Zijn er dan absoluut geen kansen?

Het financieringslandschap is behoorlijk veranderd, door:

  • de terughoudendheid
  • de lage rente
  • technologische ontwikkelingen

Veel nieuwe aanbieders van vermogen zijn op de markt gekomen. Ze zijn bereid uw investering te financieren. Daar kunt u als ondernemer gebruik van maken.

Crowdfunding

Crowdfunding is geen onbekend fenomeen meer binnen het nieuwe financieringslandschap. Sinds 2013 is de kredietverlening via crowdfunding ieder jaar verdubbeld. Uw investering wordt gefinancierd door investeerders die zelf bepalen hoeveel ze u willen financieren. Afhankelijk van het risico. En dat is niet meer omdat uw investering innovatief is. Nee, omdat men op zoek is naar rendement op het vermogen. Want immers de rente bij de traditionele kanalen is ook voor hen bijzonder laag.

Qredits

Een organisatie gespecialiseerd in relatief kleine financieringen. Men kan hier terecht voor microkredieten (€ 50.000) als ook wat grotere MKB financieringen (tot € 250.000). Dit zowel voor startende als bestaande ondernemers.

MKB fondsen

De lage rente op spaargeld en op veilige beleggingen zoals staatsobligaties zorgt ervoor dat beleggers op zoek gaan naar alternatieven. Zo ook de institutionele beleggers. Zij hebben diverse MKB fondsen opgericht, zoals het MKB Impulsfonds, NPEX. Diverse partijen bieden de mogelijkheid aan om via obligaties uw investering te financieren. Bijzonder geschikt voor vastgoed. Zowel commercieel, maar ook bedrijfsvastgoed. Hierbij zijn hypotheekvormen ook mogelijk.

Fintech financieringen

Op basis van uw inkomsten, uw banktransacties en uw debiteuren, kunnen diverse partijen uw werkkapitaal financieren. Dergelijke financieringen hebben zowel korte looptijden als ook langere looptijden. Hierbij zijn er zelfs mogelijkheden dat uw financiering meegroeit met uw werkkapitaalbehoefte.

Dergelijke maatschappijen worden vaak gezien voor hele grote financieringen, vanaf 10 miljoen. Niets is minder waar. Ook voor financieringen vanaf € 250.000 zijn er maatschappijen die uw investering binnen hun netwerk uitzetten om zo te zoeken naar de juiste investeerder. Vaak een (ex)ondernemer die zowel kennis als geld kan inbrengen in uw onderneming.

CM&P Uw onafhankelijke financieringsspecialist

Bovenstaande lijst is een opsomming van de mogelijkheden. Zoals u ziet zijn er diverse manieren om uw investering te financieren. Maar wat is voor u de beste manier? Daarvoor zijn de onafhankelijke financieringsspecialisten van Claassen, Moolenbeek & Partners. Door ons landelijk netwerk hebben wij vele ingangen bij diverse financieringsvormen. Zoals de grootste crowdfundingsplatforms, investormatch, MKB Impulsfonds, NPEX, Matchinvest, Investormatch, Trefi Finance, Spotcap, Sheldon Hypotheek Service.

Wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? Dat kan. Neem
contact
op met Waldy van de Walle.