< p>

Financiering m.b.v. Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) - Claassen, Moolenbeek en Partners

Financiering m.b.v. Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)

Deel deze pagina

13 januari 2014 

Financieren met een Garantie Ondernemersfinanciering (GO)

Het is op dit moment vaak moeilijk om een zakelijke financiering te krijgen bij de banken omdat zij niet graag grote risico’s lopen op een verstrekte financiering. Daarom heeft het ministerie van EL&I (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) in het leven geroepen om ondernemingen die moeilijkheden ondervinden bij het aantrekken van bankleningen te helpen met het verkrijgen van bankgaranties. Door de GO-regeling kan er een 50% staatsgarantie worden verkregen  op middelgrote- en grote leningen.

Wie komt in aanmerking voor GO faciliteit?

De GO-regeling is gericht op (middel)grote ondernemingen, met substantiële activiteiten in Nederland en met goede rentabiliteits- en continuïteitsperspectieven. De kernmerken van deze overheidsregeling zijn:

  •       alleen geldig voor nieuwe leningen;
  •       bankleningen van minimaal 1,5 miljoen tot maximaal 150 miljoen euro;
  •       de looptijd van de faciliteit is maximaal acht jaar;
  •       de overheid staat borg voor 50% van de financiering.

Uitgesloten sectoren zijn de landbouw en visserij, met uitzondering van de toelevering en dienstverlening, commercieel vastgoed, de financiële sector met uitzondering van bemiddeling en de gezondheidzorg.

Meer informatie over de GO-regeling kunt u nalezen op: http://www.rvo.nl/sites/default/files/2013/11/Folder%20Garantie%20Ondernemingsfinanciering.pdf

GO faciliteit verkrijgen

Als uw onderneming goede rentabiliteits- en continuïteitsperspectieven heeft en aan de overige voorwaarden voldoet komt u  in aanmerking voor deze faciliteit en kunt u deze aanvragen. De financiering moet dan wel worden goedgekeurd door de Ministerie van EL&I.

 

Heeft u nog vragen over de regeling of wilt u ondersteuning bij het aanvragen van de faciliteit? Neem dan contact met ons op, wij helpen en ontzorgen u graag.