< p>

MKB-bedrijven te optimistisch over waarde onderneming

Eigenaren MKB-bedrijven te optimistisch over waarde onderneming

Deel deze pagina

28 oktober 2015Vandaag staat op nu.nl een artikel dat als titel heeft meegekregen:

Eigenaren mkb-bedrijven te optimistisch over waarde onderneming

Wij herkennen, vanuit onze praktijk, de gestelde problematiek. Vaak is er geen reëel beeld wat een bedrijf waard is. Hierbij wordt vaak de fout gemaakt dat er naar resultaten uit het verleden wordt gekeken en niet naar de toekomst. Bij waardering van een onderneming draait het erom wat het bedrijf in de toekomst aan waarde kan creëren bovenop de intrinsieke waarde van de onderneming op dit moment (saldo van de bezittingen minus de schulden).

Een bedrijfsovername is van groot strategisch belang, zowel voor de kopende als de verkopende partij en vraagt een gedegen voorbereiding. Een gedegen voorbereiding creëert waarde!

Ook als je nog geen plannen hebt om het bedrijf te verkopen is het verstandig om de waarde van je bedrijf te kennen. Je kan zomaar benaderd worden door een partij die je bedrijf graag wil overnemen omdat het past in zijn strategie. Wat doe je dan?

Al met al heb je te maken met veel factoren bij een bedrijfsovername. Daarom hebben wij een aantal tips voor je.

  1. Neem de tijd. Een optimaal resultaat vraagt veel voorbereiding
  2. Laat je adviseren. Onder andere de waardering, het bepalen van een redelijke aan- of verkoopprijs is vakwerk.
  3. Onderhandel niet zelf. Minder emotie, Zakelijker benadering en objectieve kijk op de financiering. (Ook als verkopende partij bent u tegenwoordig daarin partij!)
  4. Laat je adviseur het contractueel afhandelen. Dat is goedkoper en efficiënter.

Wil je meer weten over de waarde van je bedrijf of over overname? Bel ons op 0320-286768 voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek met één van onze
adviseurs
.