< p>

Een kijkje in de keuken bij een overname - Claassen, Moolenbeek en Partners

Een kijkje in de keuken bij een overname

Deel deze pagina
Geschreven door: Wim Hulstein
13 oktober 2015Een bijzonder gerecht:

Een overname door de goede samenwerking van de ingrediënten. In dit geval zijn de hoofdbestandsdelen van het “gerecht” Maxima Kitchen Equipment en Spangenberg International. Het resultaat werd bereikt met name door:

  • ABN-AMRO; Dirk Bakker – directeur bedrijven
  • Neos Business Finance; Franck Hoppenbrouwers, Senior Credit Manager NEOS Business Finance

en

  • Claassen,Moolenbeek&Partners; 
    Wim Hulstein
    , partner vestiging Amersfoort

 

Spangenberg International BV is al meer dan 35 jaar actief als groothandel in professionele keukenapparatuur. Met behulp van Claassen, Moolenbeek & Partners heeft het management alle aandelen kunnen kopen door het aantrekken van financieringen bij ABN AMRO en het MKB Impulsfonds.

Spangenberg International is een snel groeiende, internationale groothandel in professionele keukenapparaten. Het bedrijf levert o.a. vaatwassers, automatische citruspersen, planeetmengers en vacumeermachines over heel Europa. Het geregistreerde merk Maxima® betreft betrouwbare apparatuur dat bekend staat om de uitstekende kwaliteit, het gebruiksgemak en het aantrekkelijke prijsniveau. Alle Maxima machines voldoen aan de Europese normen voor hygiëne en veiligheid. Doordat alle Maxima producten in Nederland op voorraad worden gehouden, is het bedrijf in staat om direct te verzenden naar elke locatie in de wereld. Spangenberg International heeft een technische dienst met ervaren monteurs en een grote voorraad van reserveonderdelen, die onmiddellijk voor de klant beschikbaar zijn. Het uitgebreide assortiment staat ook op de website www.maximakitchenequipment.com.

ABN AMRO heeft behulpzaam kunnen zijn bij het financieren van de koopsom en het werkkapitaal. Bij een internationale onderneming als Spangenberg International kan de bank veel service inbrengen.

Het MKB impulsfonds verstrekt leningen aan bewezen ondernemingen die toe zijn aan een vervolgstap. NEOS Business Finance is op exclusieve basis verantwoordelijk voor de selectie, kredietbeoordeling en monitoring van door het MKB Impulsfonds te verstrekken leningen.

Otto van Oostveen, directeur Spangenberg International BV: “wij zijn erg tevreden over de snelle en plezierige samenwerking. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling en we kunnen nu door met de uitbouw van ons bedrijf

Dirk Bakker, Directeur bedrijven ABN AMRO:” wij zijn erg blij met onze nieuwe relatie Spangenberg International
BV. Na het eerste contact via Wim Hulstein, CM&P, zijn alle betrokken partijen aan de slag gegaan met als eindresultaat een gedegen en passende financiering voor deze MBO en een zeer tevreden relatie”.

Franck Hoppenbrouwers, Senior Credit Manager NEOS Business Finance:” ”Spangenberg International BV is een solide onderneming met internationaal groeipotentieel. Met de realisatie van de MBO en de gezonde financiering hiervan is de onderneming in uitstekende conditie om de verdere groei daadwerkelijk te kunnen realiseren. Spangenberg International BV is een aanwinst voor de portefeuille van het MKB Impulsfonds. We danken de directie van Spangenberg International BV en Claassen, Moolenbeek & Partners voor het efficiënt verlopen financieringstraject en de plezierige samenwerking.”

Het management wordt ondersteund door Claassen, Moolenbeek & Partners.
Wim Hulstein, Partner:” Deze transactie is HET bewijs dat wanneer je je -anno nu- voorbereidt, financieringen wel degelijk goed realiseerbaar zijn, m.a.w. samen met meerdere partijen met ieder zijn eigen rol of expertise”.

okt 2015