Drukkerij Service Boxtel

Deel deze pagina
Geschreven door: Louis van Besouw
15 februari 2018In 2011 heb ik Ilse Reizevoort ontmoet bij een netwerkbijeenkomst. Ze gaf aan de drukkerij van haar ouders op termijn over te kunnen nemen, maar geen idee te hebben hoe dat werkte en of het wel een verstandige keuze zou zijn. Ze werkte er al enige jaren en zou het wel graag willen overnemen. Na een geslaagde kennismaking met de familie ben ik sinds die tijd als adviseur nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Drukkerij Service Boxtel BV.

Om overname voor Ilse verantwoord te maken hebben we ons allereerst geconcentreerd op verbetering van de resultaten. De mogelijkheid deed zich voor om enkele machines en drukkers van een kleine drukkerij over te nemen. Hiermee is de productiecapaciteit en -efficiency vergroot en de benodigde financiering hebben wij bij de bank geregeld. De afgelopen jaren is met mijn management ondersteuning de winstgevendheid verbeterd, het benodigde werkkapitaal (voorraad) verlaagd en de afhankelijkheid van de ouders teruggebracht.

Daarnaast hebben we de onderneming juridisch en fiscaal gereed gemaakt voor overdracht. Hierbij heeft, naast het toekomstperspectief van de onderneming, ook voldoende inkomen voor de ouders een nadrukkelijk rol heeft gespeeld. Per 1 januari 2016 heeft de overdracht van de aandelen formeel plaatsgevonden en hebben Ilse en haar ouders hun droom in vervulling zien gaan.

En ik ben blij dat ik met mijn management ondersteuning nog steeds een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de onderneming en onderneemster.

Claassen, Moolenbeek & Partners

Louis van Besouw

Over de auteur

ir. Louis van Besouw RAB

Louis heeft na het behalen van zijn opleiding TU Werktuigbouwkunde nog diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van financiering, bedrijfsoverdracht en bedrijfswaardering. Bedrijfskundig is hij goed onderlegd. Analytisch is hij een kei.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 22 20 81 43 of via mail.