Claassen, Moolenbeek & Partners – Bedrijfskundig – en banquair advies

CM&P - Bedrijfskundig en bancair advies > Onze diensten > Startersbegeleiding

Startersbegeleiding

Waarom is startersbegeleiding zo belangrijk?

Een eigen onderneming! Daar dromen heel veel mensen van. Door een hogere opleiding, het economische klimaat, het politieke speelveld, maar ook omdat een “baan voor het leven” bij een bedrijf lang niet meer vanzelfsprekend is.

Maar ook zijn de statistieken zijn “keihard”. De meeste ondernemingen die falen, stoppen in de eerste drie tot vijf jaar. Dat wilt u met uw plannen niet laten gebeuren! Toets uw capaciteiten, toets uw plannen. CM&P helpt u daarbij en biedt u aan een “invulboek startplan” en bijhorende startersbegeleiding aan. Vraag er gerust om bij het dichtstbijzijnde CM&P kantoor.

Eind 2012 berichtte de Kamer van Koophandel nog het volgende:

Het starten van een bedrijf is nog altijd populair. Hoewel het aantal inschrijvingen in de eerste helft van dit jaar 2,9% lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar, begonnen toch ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is niet iedere starter succesvol. Van de 100 starters bestaan er na 2 jaar nog 78 en na 5 jaar nog 57. Uit onderzoek van ITS, het onderzoeksinstituut van de Radboud Universiteit, blijkt dat ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase een grotere kans hebben om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen

Startersbegeleiding is belangrijk

Met andere woorden, startersbegeleiding is cruciaal voor het succes van uw onderneming, blijkt ook uit de bevindingen van de KvK. Wij geven u graag de benodigde startersbegeleiding.

Toon casussen (5)

Startersbegeleiding Casussen Toon alle casussen