Claassen, Moolenbeek & Partners – Bedrijfskundig – en banquair advies

CM&P - Bedrijfskundig en bancair advies > Onze diensten > Project- en interim management

Project- en interim management

Een interim manager voor verschillende doeleinden

Een tijdelijke vacature, volledig onverwachts? Een gebeurtenis in de markt die uw bedrijf in gevaarlijk vaarwater brengt? Of gewoon omdat u tijdelijk een specialist nodig heeft. Zo’n situatie vraagt om tijdelijk management.

Claassen,Moolenbeek&Partners heeft met zijn landelijk netwerk van kantoren een groot aantal partners, die ervaring hebben met het leiden van ondernemingen. Tevens zijn de diverse partners inzetbaar voor tijdelijke vervanging van vakspecialisten op het gebied van financiën, ICT, logistiek, marketing, vastgoed, HR en productieleiding.

Het verschil tussen een interim manager en project-manager

Laten we beginnen met de overeenkomsten: in de aard van het werk zal het altijd het een tijdelijke periode betreffen. Bij CM&P onderscheiden wij de interim manager die voor een periode een functionaris vervangt.  of tijdelijk aanvullend worden ingehuurd. Hij/zij gaat deel uitmaken van het team, vaak zelfs in een leidende positie. Meestal fulltime.

Vaak is het beter om een project-manager aan te stellen. Iemand die de ondernemer en het team tijdelijk ondersteund om het project tot een goed einde te brengen. Meer een coach als een leidend voorman. Het grote voordeel is dat de mensen in de organisatie veel sneller zelfstandig weer verder kunnen.

Met een van de ervaren partner van CM&P heeft u direct toegang tot een hoog gekwalificeerde, ervaren professionals uit de praktijk. Natuurlijk iemand met de juiste beroepservaring en een passende opleiding.

Voordelen van een tijdelijke kracht

Deze managers zijn minder verbonden met het bedrijf en kunnen daardoor gemakkelijker beslissingen (laten) nemen.  In combinatie met de jarenlange ervaring, is dit voor veel organisaties een ideale oplossing. Daarnaast zijn zij snel beschikbaar. Ook hebben deze managers de volgende voordelen:

  • Zij hebben veel kennis
  • Zij werken doelgericht.
Toon casussen (1)

Interim-management Casussen Toon alle casussen