< p>

mkb financiering alternatieven

De signalen staan op groen voor het MKB.

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
28 november 2016

afbeelding copyright CM&P

De afgelopen jaren heeft het MKB lastige jaren gehad. Sinds vorig jaar blijkt uit marktanalyses dat er weer sprake is van groei. Wellicht merkt u, individuele ondernemer, het zelf nog niets zo. U wilt vermoedelijk sneller, maar het toekomstperspectief in de markt is positief.

Meer en meer ondernemers gaan weer investeringen om de groei verder te realiseren. Natuurlijk gaan veel ondernemers voor hun financiering dan nog naar de bank. Een betrouwbare financieringspartner, vaak ook met lage rentetarieven. Alternatieve financiers rekenen nu eenmaal vaker hoger tarieven.

Alternatieve financiering voor MKB

Het aantal alternatieve financieringsvormen neemt verder toe in de markt. Zeker voor MKB-ondernemers.
Voorbeeld van een alternatieve bron is FundIQ, verstrekker van achtergestelde leningen. Of DBS2 factoring, verstrekker van debiteurenfinanciering. Beiden sloten onlangs met minister Kamp van Economische zaken garantieovereenkomst af, zodat er meer speelruimte voor hen en het MKB komt.

Dit zijn maar een paar voorbeelden waar MKB-ondernemers gebruik van kunnen maken. Van kort vreemd vermogen, naar lang vreemd vermogen. Veel initiatieven zijn er met achtergesteld vermogen. Het MKB heeft deze extra perspectieven. Zeker als de vooruitzichten positief zijn. Een MKB-bedrijf met een lage vermogenspositie kan door nieuwe financieringsvormen verder worden verstevigd.

Kortom er zijn volop nieuwe initiatieven voor het MKB om de groei voort te zetten. Met de daarbij horende investeringen en financiering.

Hebt u een investeringsvraagstuk neem contact op met een van onze kantoren en ga vrijblijvend in gesprek wat wij voor u kunnen betekenen. klik hier