< p>

Crowdfunding voor groei onderneming

Crowdfunding voor groei onderneming ‘Zeeuwse Evenementen’

Deel deze pagina

9 juni 2016Karin Boerman runt sinds 2015 haar bedrijf ‘Zeeuwse evenementen’. Ze organiseert arrangementen in Zeeland voor groepen. Een belangrijk onderdeel daarin zijn de golfkarretjes. Maar ook zonder de karretjes stelt Karin arrangementen samen. Om grotere groepen te kunnen bedienen was een uitbreiding van de golfkarretjes nodig. Via de bank kreeg ze weinig respons op de financieringsaanvraag. Waldy van de Walle van Claassen, Moolenbeek & Partners leerde zie via via kennen.

Interview met Karin Boerman van Zeeuwse Evenementen 

Grotere groepen

‘Ik wilde mijn bedrijf laten groeien. En wilde vooral ook de aanvragen voor de grotere groepen kunnen verzorgen. Dit betekende dat ik van 4 naar 7 golfkarretjes moest gaan. Bovendien wilde ik mijn horecavoorzieningen in Cadzand-Bad uitbreiden. Een keukentje met een goede koffiemachine. Ik wil gasten échte goede koffie kunnen aanbieden. Iets fris voor de zonnigere dagen is belangrijk om dat in onze omgeving te kunnen aanbieden. Een klein terrasje behoorde dus ook tot mijn wensen.

Kosteloos adviesgesprek

Waldy van de Walle ken ik van het Business Breakfast Netwerk West. Elke week zitten we met een groep samen om te spreken over onze bedrijven én hoe we elkaar kunnen versterken. Zo leer je iemand beter kennen. Iedereen wordt toegankelijker naar elkaar toe. Zo kwam ik ook in contact met Waldy en vertelde mijn verhaal. Het eerste adviesgesprek was kosteloos en daar maakte ik graag gebruik van.

Haalbaarheidsonderzoek

Ik wilde mijn bedrijf graag laten groeien en investeren in materialen. Of Waldy financiering kon regelen, was natuurlijk niet meteen duidelijk. Eerst was er een haalbaarheidsonderzoek voor nodig. Het is uiteraard heel goed dat het wordt gedaan, maar je moet op voorhand wel beseffen dat hier een prijskaartje aan vast zit. De cijfers zagen er goed uit, maar vooral ook de locatie en het soort product zorgden ervoor dat het haalbaar was om een financieringsaanvraag in te dienen bij geldvoorelkaar.nl.

Geslaagde crowdfunding

Ongelofelijk en niet verwacht. Binnen 4 minuten zat de campagne vol! We hebben niet eens onze eigen marketingcampagne moeten starten. Ik ben hier erg blij mee, zodat ik met mijn bedrijf nog professioneler aan de slag kan. Het is allemaal op een hele fijne manier verlopen. Ik voel dat Waldy erg begaan is met mijn bedrijf. Hij doet niet alleen het onderzoek. Ook na het traject blijft de interesse. We praten dan nog over de praktische uitvoering en ik krijg extra tips. Dat voelt erg prettig.’

Waldy van de Walle: ‘Ook voor kleinere ondernemers zijn we ondersteunend. Soms is het makkelijker om 2,5 miljoen binnen te halen dan een lager bedrag. Iedere casus is uniek en moet ook uniek behandeld worden. Er is geen standaard.’