< p>

Corona en het MKB, informatie die we graag delen. -

Corona en het MKB, informatie die we graag delen.

Deel deze pagina

22 april 2020

Het MKB in Nederland en CM&P. Dat gaat al bijna 40 jaar hand in hand samen. Onze bedrijfsconsultants weten als geen ander wat het Covid-19 (Corona) voor impact heeft op het MKB. Natuurlijk op kortere termijn, maar ook op langere termijn. De economie zal er zeker anders uit gaan zien.

In dit artikel wijzen we graag op nuttige informatie voor MKB ondernemers

Vrijblijvend gesprek

Wilt u begeleiding van een betrokken adviseur? Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

www.cmenp.nl

Misschien is het niet netjes op bij ons zelf te beginnen. Maar natuurlijk staan we klaar voor MKB ondernemers in Nederland! Dat willen we nogmaals nadrukkelijk laten weten.

Zo hebben we voor MKB ondernemers een gratis liquiditeitstool ontwikkeld. Vraag hem gerust aan bij het kantoor in de regio of rechtstreeks HIER. De toolkit helpt je om een beter inzicht te krijgen in je liquiditeitsbegroting. Dat geeft weer inzicht in welke stappen je moet nemen. Lees er hier meer over of laat je gegevens hieronder achter om de toolkit in je inbox te ontvangen. Binnen 24 uur heb je deze in je bezit.

Ga vrijblijvend een gesprek aan met een van onze partners. Al onze partners hebben intensief contact met elkaar. Besef dat zij daardoor in de korte tijd al heel informatie en ervaring met je kunnen delen. Dat kan natuurlijk ook virtueel. Neem contact op met de partner in je directe omgeving.

www.rabobank.nl – 1,5 meter economie

RaboResearch heeft onderzoek of een 1,5 meter economie kans van slagen heeft. Laat je inspireren door de uitslag van dit onderzoek.

Natuurlijk zijn er branches waar er onoverkomelijk moeilijkheden lijken te zijn, zoals de horeca. Maar veel branches kunnen zich aanpassen. Er zijn legio voorbeelden van MKB ondernemers die daadwerkelijk actief zijn om het bedrijf aan te passen aan een langere periode waarbij we 1,5 meter afstand moeten houden.

www.coronacalculator.nl

Vermoedelijk heeft iedere ondernemer zich al verdiept in alle overheidsondersteunende maatregelingen. Wil je een check doen of je niets over het hoofd ziet? VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een heel handige tool ontwikkeld. Klik hier en doe heel eenvoudig de check.

Vrijblijvend gesprek

We sluiten af waarmee we begonnen. In deze tijd is het goed om met een externe partij te sparren over de mogelijkheden én onmogelijkheden. Helaas zal het zo zijn dat ook bedrijven het niet (geheel) overleven. Ook dat kun je als ondernemer regisseren. Ook hier geldt dat het goed is om een extern adviseur in te schakelen. Voor jou als ondernemer is het vaak de eerste keer dat je in zo’n situatie komt. De extern adviseur heeft juist de ervaring, kennis en kunde in huis. Maak er gebruik van.

Wil je begeleiding van een betrokken adviseur? Heb je vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.

    Nieuwsbrief CM&P