< p>

Coördineren financieringstraject uitbreiding Hotel Princeville

Coördineren financieringstraject uitbreiding Hotel Princeville

Deel deze pagina

19 april 2016Begin 2016 vond de uitbreiding van het Van der Valk hotel Princeville in Breda plaats. Meer kamers en uitgebreidere welnessvoorzieningen. Hotel Princeville Breda is een zakelijk ingesteld, ‘4-sterren plus’ hotel. Met 127 kamers en 23 zalen, een ruim restaurant met 300 zitplaatsen, 2 terrassen, een groot parkeerterrein en een Grand café is het een toplocatie met alle comfort en gastvrijheid die men wenst. Het ligt zeer centraal aan de A16.

Interview met Ben Wohrmann, DGA – Van der Valk Hotel Princeville – Breda

‘Dick Gallé van Claassen, Moolenbeek & Partners uit Tilburg heeft voor ons de financieringsaanvraag voor de uitbreiding van het hotel geregeld. Hij heeft een financieel rapport met omzetcijfers en prognoses opgesteld. Dick ken ik uit de ING-bankwereld. Ruim 35 jaar is hij daar actief geweest als bankdirecteur / Relationship- en accountmanager. Eind 2014 wilden we aan de slag met onze uitbreidingsplannen bij Princeville. Dick was in de tussentijd partner geworden van Claassen, Moolenbeek & Partners. We gunden hem deze opdracht, omdat we veel vertrouwen hadden in Dick. Hij beschikt over veel kennis om dit financieringstraject te begeleiden.

Grenzen kennen bij bancaire instellingen

Het coördineren van het gehele financieringstraject was de taak van Dick. Met als doel om de best mogelijke afspraken voor de financiering te regelen. Dick voerde de gesprekken met de verschillende banken. Hij weet precies waarop banken de financieringsaanvragen beoordelen. Dick heeft verschillende offertes geanalyseerd. Daarbij wordt niet alleen naar de tariefstelling gekeken. Zijn achtergrondkennis uit de bankwereld is een aanzienlijke meerwaarde.

Betrokken als persoon

Deze opdracht bij Princeville heeft Dick zelf gecreëerd. Als je normaal gesproken uit de bankwereld stapt, zie je elkaar niet meer. Bij Dick was dat anders. Regelmatig kwam hij als gast binnen en spraken geregeld met elkaar. Hij voelde zich betrokken met ons hotel. We hadden geen geheimen voor elkaar en hierdoor beschikte Dick over veel voorkennis van ons bedrijf. Dat scheelt veel voor een samenwerking.

Sterk team

Ik zoek altijd een team om me heen. Als mijn team goed functioneert dan ga ik er een volgende keer weer mee verder. Er is dan nóg meer vertrouwen en gaat het allemaal nog sneller. Maar óók ik moet het doen. Ze moeten ook vertrouwen in mij hebben. Aan Dick weet ik precies wat ik heb. Hij kent mijn gezinssituatie, mijn zaak en mij als persoon. We gaan amicaal met elkaar om. Soms neem ik mijn team mee met een zeildag. Je leert elkaar dan nog beter kennen. Als je dan samen een rapport gaat schrijven, dan helpt dat er wel aan mee. En dat is positief.

Na traject en nieuwe plannen

Dick biedt een goede nazorg en vraagt terecht of de prognoses wel kloppen. Hij volgt het allemaal goed op. Weer toont hij dan de interesse in mijn organisatie. Dit resulteert in een vervolgopdracht. Ik heb namelijk alweer plannen voor een nieuw project. Nu betrek ik Dick van Claassen, Moolenbeek & Partners hier direct in mee. Ik kan zijn kennis gebruiken. Ik denk hardop en Dick denkt mee. We zijn een goed team.’