< p>

CM&P ook geassocieerd lid van de NVP - Claassen, Moolenbeek en Partners

CM&P ook geassocieerd lid van de NVP

Deel deze pagina

28 januari 2015Claassen, Moolenbeek & Partners is sinds 2013 al geassocieerd lid van de NVP. Mede door dit lidmaatschap is CM&P de geschikte partij voor private equity en/of venture capital. De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de branchevereniging van participatiemaatschappijen. De vereniging heeft als primair doel de gezamenlijke belangenbehartiging. Dit doet de NVP hoofdzakelijk op twee manieren:

  • het investeringsklimaat voor participatiemaatschappijen in Nederland bevorderen door middel van belangenbehartiging en informatievoorziening aan ambtenaren, beleggers, ondernemers, pers, studenten en andere geïnteresseerden.
  • bij te dragen aan verdere professionalisering van de sector, ondermeer door het uitvoeren van onderzoek en het organiseren van cursussen.

De NVP telt 69 aangesloten participatiemaatschappijen en 89 geassocieerde leden, die beroeps- of bedrijfsmatig bij dit soort investeringen betrokken zijn. De activiteiten van de NVP bestaan uit belangenbehartiging, onderzoek & informatie en activiteiten & opleidingen voor de leden.

Wat is een participatiemaatschappij?

Een participatiemaatschappij is een tijdelijke aandeelhouder in het bedrijf. In ruil voor het beschikbaar stellen van kapitaal krijgt de participatiemaatschappij als aandeelhouder medezeggenschap over de onderneming. Zo kan zij een actieve bijdrage leveren aan waardecreatie.

Private equity / venture capital

Private equity is risicodragend vermogen voor de financiering van niet-beursgenoteerde ondernemingen, zoals familiebedrijven of bedrijven die worden overgenomen door het management.
Participatiemaatschappijen zijn de belangrijkste verschaffers van deze vorm van financiering. Hierbij gaat het altijd om een minimale investering van € 250.000. Regionale ontwikkelingsmaatschappijen investeren wel kleinere bedragen.

Een participatiemaatschappij neemt een aandeel in een onderneming waarvan zij verwacht dat deze meer waard zal kunnen worden in de toekomst. Een participatiemaatschappij kan hieraan een actieve bijdrage leveren, doordat zij medezeggenschap krijgt over het bedrijf. Zij zet haar kennis, ervaring en netwerk in om de onderneming samen met de ondernemer naar een volgende fase te brengen. Vaak is een participatiemaatschappij gespecialiseerd in een bepaalde fase of sector. Er is sprake van venture capital als het gaat om kapitaal voor startende of jonge snelgroeiende bedrijven. Vaak gaat het om bedrijven in innovatieve sectoren als ICT en life sciences.

CM&P: uw partner in financieringen en strategie

Bent u ondernemer of manager en oriënteert u zich op de groeifinanciering van uw bedrijf? Of de overname van een bedrijf? Neem dan gerust eens 
contact 
op met Claassen, Moolenbeek en Partners. Door 30 jaar ervaring is CM&P uw partner in financieringen en strategie.