Casus: financiering van de Hulster Sociëteit

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
8 oktober 2018

cmenp hulst

Wonen en werken in het hartje van Hulst

In het voormalige ING-gebouw in Hulst is een uniek woon-werk project ontwikkeld. Niet alleen het kantoor van Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) Zuidwest-Nederland is er nu gevestigd, maar CM&P heeft ook de financieringsaanvraag begeleid van Joris Jansen. Hij is de projectontwikkelaar en initiatiefnemer van De Hulster Sociëteit. In eerste instantie is het project gefinancierd door een obligatielening, maar na realisatie heeft de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen het project in haar geheel geherfinancierd. Het gebouw heeft een prachtige metamorfose ondergaan en de eerste huurders beginnen hun plek te vinden.

Samenwerking met Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

Voor de financieringsaanvraag werkte Claassen, Moolenbeek & Partners samen met Tim Sannen van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen. Tim kijkt terug op een prettige samenwerking: “Het is een schitterend pand dat op een mooie wijze is herontwikkeld en een nieuwe invulling heeft gekregen. Het vormt een aanwinst voor de regio. Hier werken we als Rabobank graag aan mee. Complimenten aan Joris die het project vanaf nul heeft gestart en voor de realisering hiervan samenwerking heeft gezocht met diverse partijen uit de regio.”

Prettige werkwijze

De ondernemer heeft gekozen voor begeleiding van Claassen, Moolenbeek & Partners van zijn financieringsaanvraag. Hoe ervaarde Rabobank Zeeuws-Vlaanderen deze begeleiding? “De samenwerking en begeleiding door CM&P heb ik als prettig ervaren en sluit aan bij de werkwijze van de Rabobank. Denk hierbij aan korte lijntjes in de regio, heldere communicatie, afspraken nakomen en kennis van de branche,” aldus Tim.

Overzichtelijk en goed onderbouwd plan

Waldy van de Walle van CM&P heeft dit project begeleid, naar tevredenheid van de Rabobank. “Waldy heeft goed geluisterd naar de initiatiefnemer, waardoor wij als bank een overzichtelijk en onderbouwd plan hebben ontvangen. Waldy kent de regio goed en mede door zijn netwerk heeft hij ervoor gezorgd dat de juiste partijen bij dit project werden betrokken. Doordat er een goed, helder en realistisch onderbouwd plan was aangeleverd, hebben we snel een financieringsbesluit kunnen nemen.”

Voordeel ondersteuning CM&P

Het voordeel van een aanvraag die ondersteund wordt door gedegen advies van Claassen, Moolenbeek & Partners? In dit project betekende het snelheid, duidelijkheid in communicatie en kennis van financieren.

Meer informatie

Wil jij meer weten over deze casus? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Met onze landelijke dekking is er altijd wel een expert in de buurt. Zoek hier een vestiging bij jou in de buurt.

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 30 41 56 41  of via mail waldy.vandewalle@cmenp.nl