< p>

casus crowdfunding review

Crowdfunding bevalt goed bij Zeeuwse Evenementen

Deel deze pagina
Geschreven door: Waldy van de Walle MSc RAB
23 april 2018

Foodtruck Zeeuwse Evenementen

Karin Boerman, eigenaresse van Zeeuwse Evenementen, heeft dit voorjaar weer een succesvolle crowdfunding achter de rug bij Geldvoorelkaar.nl. In 2016 pitchte ze haar eerste project en kwam als vanzelfsprekend terug voor haar tweede project. Karin is erg te spreken over deze alternatieve financieringsvorm die ze via Waldy van de Walle leerde kennen.

“Het mooie van crowdfunding vind ik dat mensen jouw business serieus nemen en in je bedrijf willen investeren.”

Karin Boerman

Zeeuwse Evenementen

Karin biedt met haar bedrijf Zeeuwse Evenementen klanten een beleving aan. Een gezellige familiedag, een personeelsuitje, een event voor bedrijven of een toeristische attractie voor de ruim 500.000 toeristen die jaarlijks aan de Zeeuws-Vlaamse kust verblijven. Deze evenementen bestaan uit tochten met Electric City Mobiles (golfkarren), fietsen, solexen of lopifits (grote steppen). Daarbij kunnen klanten gebruik maken van catering, zoals volledig verzorgde BBQ’s en buffetten. Voor een optimale klantbeleving heeft Karin een caravan gekocht en omgebouwd tot foodtruck. Deze neemt ze mee naar evenementen, maar de foodtruck is ook te huur.

Groei

In 2015 zocht Karin financiering voor de groei van haar evenementenbedrijf, maar kreeg dat bij de bank niet voor elkaar. Karin leerde Waldy kennen via een netwerkbijeenkomst, waar hij een presentatie gaf over alternatieve financiering. “Ik dacht na over andere mogelijkheden dan bancaire financiering. De presentatie van Waldy kwam precies op het goede moment op mijn pad.” Karin en Waldy gingen aan de slag voor een financieringsaanvraag bij Geldvoorelkaar. Succesvol, want haar crowdfundingsproject was ontzettend snel gefund. Dankzij deze groei kwamen er steeds meer aanvragen om, naast het organiseren van evenementen, ook de catering hiervoor te verzorgen. Ook nu zocht Karin weer financieringsmogelijkheden.

Financieringsaanvraag

Karin ging weer in gesprek met Waldy om de mogelijkheden van een financieringsaanvraag te bespreken. Vervolgens werd er een aanvraag uitgewerkt. “Tijdens zo’n gesprek geef je aan wat je graag wilt financieren. Samen breng je in beeld wat de precieze behoefte is. Waldy zorgt dat hij voldoende informatie van je krijgt. Hij gaat aan de slag met het uitschrijven van een plan en legt daar de cijfers van je boekhouding naast. Deze aanvraag verstuurt hij naar Geldvoorelkaar.nl waar het wordt beoordeeld. Nadat er toestemming volgt, ga je zelf aan de slag om een pitch te schrijven: een goed verhaal om potentiële investeerders te overtuigen in jouw bedrijf te investeren.”

Deze Electric City Mobiles zijn te huur.
Foodtruck Zeeuwse Evenementen

Serieus genomen

Ook deze crowdfunding was weer binnen een paar minuten gerealiseerd. Karin was verbaasd over de snelheid waarmee haar project door investeerders werd gesteund. “Het mooie van crowdfunding vind ik dat mensen jouw business serieus nemen en in je bedrijf willen investeren. Ik weet natuurlijk niet wie er persoonlijk achter zit, maar het voelt als een enorme steun. Mensen helpen mij ermee, ik zou het zeker zelf ook doen als ik geld kan investeren.”

Lees hier onze crowdfunding tips.

Over de auteur

Waldy van de Walle MSc RAB FJ / BV

Waldy is zeer ervaren in het begeleiden van financieringsaanvragen. Zowel bancaire aanvragen als ook aanvragen via alternatieve financieringen. Daarnaast is Waldy crowdfundbemiddelaar bij GeldvoorElkaar.nl. In opdracht van Geldvoorelkaar.nl helpt hij de accountants, administratiekantoren en financieel adviseurs bij het opstellen en begeleiden van een financieringsaanvraag.

Je kunt hem bereiken op: 06 – 30 41 56 41  of via mail waldy.vandewalle@cmenp.nl