Businessclass CITAVERDE College leerlingen

Deel deze pagina

9 juli 2014Ondernemerschap

Gedurende een kleine maand is klas 2F (2e-jaars VMBO) voorbereid op het ondernemerschap. Ondernemerschap is een van de pijlers van het CITAVERDE College en om die reden is er een project opgestart waarbij in totaal 25 leerlingen toewerken naar een ‘eigen bedrijf’.  Creativiteit, kostensoorten, omzet, afschrijvingen en break-even-point zijn termen die tijdens de lessen werden uitgelegd en vertaald naar de praktijk.  De theoretische lessen werden gevolgd bij het CITAVERDE College zelf. De praktijklessen werden verzorgd door Twan Litjens, Adviseur Bedrijven bij Rabobank Horst Venray.

De eindpresentaties

Op vrijdagmiddag 27 juni werden de bedrijfsplannen gepresenteerd aan een jury. De jury bestond onder andere uit Ton Hermans (Adjunct-directeur CITAVERDE College Horst) en Bart Lemmen (lid van de Raad van Toezicht van het CITAVERDE College en partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners).

Gelet op verschillende speerpunten werden de groepen beoordeeld. De bedrijven in spé verschilden enorm van elkaar. Van een ijssalon tot een kinderboerderij en van een hondentrainingsinstituut tot een bedrijf in computerspellen. Wat echter voorop stond was het enthousiasme van de (vaak zenuwachtige) leerlingen, de vrije tijd die zij in het bedrijfsplan hebben gestopt en de gedetailleerde uitwerkingen van de bedrijfsplannen.

Tot slot

De jury, Twan Litjens en onderwijzer Toine Hazenbosch hadden na afloop niets dan lof voor de leerlingen en de hoge kwaliteit van de ondernemingsplannen. Chapeau voor alle leerlingen! Want dit zijn uiteindelijk de ondernemers van de toekomst.