Brookz publiceert Bedrijfsovername Barometer

Deel deze pagina

19 februari 2019

Bedrijfsovername barometer

Over Brookz en bedrijfsovername

Brookz is met ruim 20.000 ondernemers, investeerders en adviseurs een belangrijk overname en financieringsplatform in Nederland. Ook CM&P-consultants werken samen met  dit overnameplatform. In de afgelopen 10 jaar zijn er via Brookz ruim 2.300 transacties succesvol tot stand gebracht.

Brookz Overname Barometer

Ieder half jaar doet Brookz onderzoek naar de trends en ontwikkelingen van bedrijfsovername. Daarvoor worden overnameadviseurs geraadpleegd. 265 fusie en overname advieskantoren zijn gevraagd om hun medewerking gegeven aan dit onderzoek. Samen vertegenwoordigen deze kantoren ruim 90% van de Nederlandse overnamemarkt. 40% van deze overname en advieskantoren hebben ook deelgenomen aan het onderzoek, waaronder CM&P.

De Nederlandse MKB-overnamemarkt is gedefinieerd als bedrijven met een omzet tussen de 0,5 en 25 miljoen.

De conclusie uit het meest recente onderzoek van de  bedrijfsovernames van MKB bedrijven, kort samengevat:

  • verkoopprijzen zijn flink gestegen
  • Verkopers schakelen steeds meer adviseurs in
  • Gemiddeld wordt 5 x de EBITDA betaald. Bij detailhandel is dat veel lager, bij ICT bedrijven veel hoger

U kunt het rapport downloaden op de site van Brookz of via deze link: Brookz Overname Barometer H2-2018

Bedrijfsovername begeleiding

Claassen, Moolenbeek & Partners heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van MKB-bedrijfsovernames. Of het nu gaat over de aan- of verkoop, overdracht in de familie of MBI. Het maken van een stappenplan bij bedrijfsovername. Het opstellen van een goede bedrijfswaardering. Lees er meer over op onze site: www.cmenp.nl/bedrijfsovername of neem direct contact op met een partner bij u in buurt.