Bedrijfsovername, is het nu het juiste moment?

Deel deze pagina
Geschreven door: Bart van Dijk
6 september 2016

onderneming kopen

Het is niet geheel toevallig als u de laatste tijd meer nadenkt over de mogelijke verkoop van uw bedrijf. De tijd daarvoor lijkt gunstig. Immers, uw bedrijf heeft de crisis overleefd. De toekomstperspectieven zijn in meerdere branches verbeterd. De overnamesom door de koper kan weer wat eenvoudiger geregeld worden en zeker goedkoper geregeld worden.

Uw collegea MKB – ondernemers denken er blijkbaar ook zo over. Dat blijkt uit de overname Barometer die Brookz over het afgelopen half jaar presenteert.

Brookz is een overnameplatform waar kopers, verkopers, investeerders en bedrijfsovername-adviseurs elkaar ontmoeten. Focus ligt daarbij op Nederlandse MKB- bedrijven. Ook adviseurs van CM&P zijn daarbij aangesloten.

Periodiek informeert Brookz bij de aangesloten leden naar de marktontwikkelingen in overnameland. Deze resultaten zijn te lezen in de “Overname Barometer”. Eén van de conclusies uit het gehouden onderzoek:

Aantal opdrachten bedrijfsovername stijgt

Het aantal nieuwe overname opdrachten in de tweede helft van 2015 lag hoger dan in de eerste helft van 2015. In de eerste helft van 2016 is dat aantal opnieuw toegenomen. Orders die in 2016 zijn binnengekomen kunnen in de toekomst tot een transactie leiden, maar dat hoeft niet. Niet ieder mandaat leidt in de praktijk tot een transactie.

Ook worden praktijkcijfers over de transactiewaarden gedeeld, uitgedrukt in EBITDA-Mulitples per branche.

BETAALDE EBITDA MULTIPLES ZIJN IN 2016 OVER DE HELE LINIE VAN BRANCHES LICHT GESTEGEN.

Wilt u weten wat in uw branche gebruikelijk is? Het volledige rapport is te lezen op www.brookz.nl/barometer 

Interessante gerelateerde artikelen:

 

Uiteraard staan onze Bedrijfsovernamespecialisten voor u klaar. Neem gerust contact op met het CM&P-kantoor in uw regio en krijg meer inzicht in de mogelijke waarde van uw bedrijf.