< p>

BEDRIJFSOVERDRACHT IS ‘HOT’ - Claassen, Moolenbeek en Partners

BEDRIJFSOVERDRACHT IS ‘HOT’

Deel deze pagina

1 november 2016Onlangs kopte NU.nl “Helft mkb’ers zou bij goed bod bedrijf verkopen”. Het aantal ondernemers dat binnen nu en twee jaar het bedrijf denkt te verkopen is met 20% gegroeid, 41% is hiervoor mentaal klaar (vorig jaar was dit nog 32%). Dit is niet verrassend, daar we te maken hebben met grote groep ondernemers die richting pensioen leeftijd gaan.

Wat is uw bedrijf nu dan waard?

Veelal is de onderneming een belangrijk deel van de pensioenvoorziening van de ondernemer. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf waarde heeft, is het juist nu belangrijk om hierin inzicht te krijgen. Regelmatig doen wij voor bedrijven een waardebepaling als voorbereiding. Hierin geven we ook de ondernemer tips om de waarde te verbeteren.

Tijdig beginnen?

Belangrijk is om op tijd te beginnen met bedrijfsoverdracht. Vaak dienen de resultaten van de laatste 3 jaar mede als input voor de waardebepaling. Door de bedrijfsoverdracht goed voor te bereiden kunt u de waarde dus zelf verder optimaliseren. Hierin begeleiden wij ondernemers. Besef ook dat uw onderneming niet direct verkocht zal zijn. Dit kan soms langere tijd duren. Nog een reden om hier tijdig mee te beginnen.

Succes Tip:

Begin tijdig met de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf. Op die manier kunt u de bedrijfswaarde in een vroeg stadium verder optimaliseren. Hier heeft u ook jarenlang hard en met succes voor gewerkt.