< p>

Baker & McKenzie voorspelt: meer fusie en overnames - Claassen, Moolenbeek en Partners

Baker & McKenzie voorspelt: meer fusie en overnames

Deel deze pagina

2 juli 2015

onderneming kopen

De trend is al zichtbaar in het eerste halfjaar 2015: de markt voor bedrijfsovernames trekt duidelijk aan. In het FD lezen we dat Baker & McKenzie voorziet dat in 2016 en 2017 deze markt verder stijgt. (Jaarlijks met 10%). Dat is wereldwijd, maar ook in Nederland gaat het aantal deals stijgen.

Het “overname-klimaat” is ook in Nederland gunstig. De rente is laag, waardoor overname’s makkelijk financierbaar zijn, ook banken zijn meer marktgericht en last but not least: er is, door herstel van economie,  voldoende geld in kas bij de bedrijven en/of participatiemaatschappijen.

Marktontwikkelingen zeggen nog niet zo veel hoe de overname-mogelijkheden of verkoop-mogelijkheden voor úw bedrijf zijn. Al meer dan 30 jaar begeleiden wij MKB-ondernemingen (5-250FTE) met dit vraagstuk. Meerdere partners zijn ingeschreven in Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) of mogen de mastertitel RV (Register Valuator) voeren.

Kenmerk bij het MKB is het feit dat er meer één of een beperkt aantal aandeelhouders zijn. Een goede voorbereiding is juist dan van groot belang. Kom niet in stelling op het moment als “iemand op de deur klopt” of als de persoonlijke situatie wijzigt.

De vakantieperiode is vaak een goed moment van bezinning. Tijd voor een goed gesprek. U kunt ook tijdens de vakantieperiode altijd terecht bij een van onze kantoren bij u in de buurt. Wilt u meer algemene informatie over bedrijfsoverdracht: lees onze website met tips en leuke casuïstiek.  Of mail ons centraal secretariaat voor meer informatie. Bellen kan uiteraard ook: 040-2121120, vraag naar Manon Reinders, office manager.