Alternatieve financiering

Deel deze pagina

14 oktober 2014Eén van de vormen van alternatieve financieringen is zogenaamde “crowdfunding”. Inmiddels zijn er veel platforms die bemiddelen tussen vraag en aanbod. Maar hoe zet je zoiets op? En vooral ook: hoe pas je deze vorm van financiering in, náást bijvoorbeeld de reguliere bancaire financiering en benodigd eigen vermogen?
Een goed plan en goede uitleg is dan nodig.

We beschrijven een voorbeeld:
In de recordtijd van drie weken is de lening van € 200.000,- voor “Been-Kliniek” volgeschreven. Via een crowdfundingsite staken 63 investeerders gemiddeld zo’n 3.200 euro in het bedrijf van ondernemer Maarten Coolen. Investeerders kregen minimaal 8 procent rente. De financieringsaanvraag is begeleid door CM&P-partner, Henk Schillemans van kantoor Utrecht.
De kliniek in Utrecht is gespecialiseerd in vacuümtherapie. Deze vacuümtherapie is voor de behandeling van been- en RSI-klachten. De techniek wordt ook gebruikt bij de training van astronauten in voorbereiding op hun ruimtevlucht. De kosten van de behandeling voor de patiënten vallen verzekeringstechnisch onder fysiotherapie.

De kliniek was zo succesvol, helemaal sinds de introductie van de vacuümtherapie in oktober 2013, dat de ondernemer al in augustus 2014 wilde uitbreiden naar Hengelo en Rotterdam om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.
Het uiteindelijke doel is om in heel Nederland vacuümtherapie aan te kunnen bieden door in elke regio van het land een kliniek te openen.

Dit is slechts een van de voorbeelden van succesvolle crowdfundingsprojecten die CM&P heeft begeleid.

CM&P is ook al geruime tijd actief bij het oprichten van kredietunies. Lees hierover het 
Persbericht samenwerking VKN CMP