Aantal kredieten Qredits gestegen

Deel deze pagina

30 mei 2013

In de eerste vier maanden van 2013 heeft Stichting Microkrediet Nederland / Qredits (QREDITS) 362 kredieten verstrekt. Het aantal aanvragen is ruim 30% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en bedraagt gemiddeld 160 per week. Dat meldt de kredietverlener in zijn nieuwsbrief.

Een groot deel hiervan is afkomstig van de banken, de Kamer van Koophandel, maar ook de online campagne is succesvol. De actuele kredietportefeuille bedraagt nu 3650 zakelijke leningen met een totaal kredietvolume van ruim € 62,5 miljoen.

Uit onderzoek onder de klanten van Qredits blijkt dat na één jaar nog 90% van de startende ondernemers een actief bedrijf heeft. Na drie jaar is dat nog meer dan 75%. De slagingskansen van Qredits-klanten zijn dus meer dan gemiddeld. Uit recent gepubliceerd onderzoek van ING blijkt dat na één jaar ruim 30% van de starters stopt; na drie jaar is nog maar 40% van de starters actief.

Het doel van de Stichting Microkrediet Nederland / Qredits is de ontwikkeling van het kleinbedrijf te bevorderen door specifieke kredieten te verlenen en coachingsfaciliteiten aan te bieden aan kleine ondernemers of zelfstandigen (zzp’ers).

Meer informatie is te vinden op: https://qredits.nl/nieuws/nieuws-overzicht/2013/05/30/stand-van-zaken.html