25% van MKB bij de banken in bijzonder beheer (?)

Deel deze pagina

25 juni 2013

Hans Biesheuvel (foto mkb nederland)

Als het economisch minder goed gaat, dan merkt “de motor van onze economie”,  het MKB, dat direct. Volgens het Financieel Dagblad zou zelfs een op de vier ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf onder de afdeling ‘bijzonder beheer’ van de banken vallen. Het FD baseert zich op uitspraken van Hans Biesheuvel (MKB-Nederland)

De banken noemen veel lagere percentage’s en er zijn ook grote verschillen tussen Rabo, ABN-AMRO en ING geconstateerd. Het zou ons niet verbazen dat het vooral in de definities ligt. Wanneer hanteert de betreffende bank het begrip “dreigende discontinuïteit”?

Al jarenlang kennen wij de bancaire markt en de wijze waarop MKB-leningen worden verstrekt/beheerd. Een advies aan het MKB, juist in economisch moeilijke tijden: zorg dat de informatie naar de bankier op orde is! Vooral als het even wat minder gaat. Een goede communicatie, onderbouwing van de genomen maatregelen, is van wezenlijk belang. Dat is op zichzelf niet zo’n bijzondere constatering. Immers de risico’s worden hoger ingeschat als men helemaal geen informatie heeft, zeker in onzekere marktsituatie.

Wilt u het volledige artikelen lezen: klik hier.